<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=451228838927695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Formstøp med Inpo: Full støtte til den enkelte

Vi har flere tiårs erfaring med individuell tilpasning av hjelpemidler, og kan avhjelpe feilstillinger av alle slag. 

Ikke alle har de samme forutsetningene for å finne en god sittestilling i en ordinær hvilestol. Noen har utfordringer som påvirker den indre balansen i kroppen, og er avhengig av ekstra støtte for å opprettholde posisjonen. 

Da kan formstøp være løsningen.

Møt vårt kompetente støpeteam

støpInpo er kompetanse og entusiasme i like store deler.
Fra venstre: Mikal Bjåen, Silja Ingeborg Hetland, Marianne Løvstad og Line Strand.

Støpeteamet i Inpo består i dag av fire fysioterapeuter, som alle vet hvor viktig det er med en god anamnese og undersøkelse før vi begynner med utforming av støpesekken. Den som skal sitte i setet, stå i ståskallet eller ligge på madrassen, er ikke alltid selv i stand til å fortelle om egen kropp og helse. Da er pårørende og støttepersoner avgjørende for å få et godt resultat. 

Når vi har fått innsikt i viktig informasjon og tidligere erfaringer, undersøker vi kroppen i flere plan, finner tyngdelinjer, kjenner på leddutslag og kartlegger muskulær spenning. Koblingen mellom å høre, se og kjenne er – slik vi ser det – den viktigste forutsetningen for å lykkes. Vårt mål er alltid å jakte på en utgangsstilling som gir stor kontaktflate og støtte til kroppens strukturer.

 

04_Inpo_Annonse

 

Fordelene med et individuelt utformet hjelpemiddel

formstop2

En god understøttelsesflate er avgjørende for å sitte, stå og ligge komfortabelt. Fysiske feilstillinger kan imidlertid gjøre det utfordrende å få til dette i standardiserte produkter. Et individuelt utformet hjelpemiddel kan være hensiktsmessig for å få nødvendig støtte, redusere smerte og forverring av feilstillinger, bedre forholdene for indre organer, øke blodsirkulasjonen og frigjøre respirasjonen. 

Sentral stabilitet i kroppen er grunnlaget for viljestyrte bevegelser i armer og hender, og samtidig en forutsetning for en hodekontroll som muliggjør kommunikasjon.

 

En optimal sittestilling begynner med bekkenet

Støpeteamet i Inpo har en biomekanisk tilnærming til utformingen av støpesekken. Vår terapeutiske forståelse for menneskekroppen i et tredimensjonalt perspektiv, er styrende for hvordan vi går frem gjennom støpeseansen. Responsen fra brukeren og støttepersonene er naturligvis også sentrale holdepunkter. 

Bekkenet er som alltid utgangspunktet for en optimal sittestilling. En sentral balanse i kroppen er avgjørende for å muliggjøre fri bevegelse av nakke, skuldre, armer og hender.

Inpos 5 steg fra undersøkelse til ferdig støp

  1. Undersøkelse
  2. Utforming av støpesekken
  3. Markering av kanter og referansepunkter
  4. 3D-scanning
  5. Produksjon av form og ytterramme

Les mer: Hva er formstøp og hvordan gjør vi det?

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med formstøp?

Inpos faglige innsikt, kombinert med det gode samspillet vi opplever mellom alle involverte i støpeseansen, gjør oss trygge på at vi sammen finner et optimalt utgangspunkt for hvile, aktivitet og deltakelse. Støpeteamet vårt har lang erfaring og solid kompetanse knyttet til optimal posisjonering. Det ligger jo til og med i navnet vårt: Inpo er en forkortelse for «In position». 

Ta gjerne kontakt dersom du vil høre hvordan vi kan hjelpe ut ifra dine behov.

Les gjerne også mer om hvordan vi jobber med formstøp her, eller se hvilke hjelpemidler du kan få hjelp til å tilpasse. Vi anbefaler dessuten at du tar en titt på opptaket av formstøp-webinaret vi holdt vinteren 2021 – et av våre mest populære webinarer så langt. 

Webinaropptak: Nøkkelen til å lykkes med formstøpte sitteenheter 

Våre siste fagartikler

Søvnmangel hos barn med autisme: Dette bør du vite

14. oktober 2021

Barn med autisme lider oftere av søvnforstyrrelser. Hvorfor er søvn så viktig, og hva kan du gjøre ...

Les mer

Derfor er WheelAir blitt en favoritt blant rullestolbrukere

20. september 2021

Tenk at noe så lite kan bety så mye.  Vi har tidligere skrevet om varme og fukt i rullestol, og ...

Les mer

Fuktsår i rullestol: Derfor er temperaturregulering nøkkelen

30. juni 2021

Det såkalte mikroklimaet har stor innvirkning på rullestolbrukeres helse og livskvalitet. Varme og ...

Les mer

Formstøp med Inpo: Full støtte til den enkelte

25. mai 2021

Vi har flere tiårs erfaring med individuell tilpasning av hjelpemidler, og kan avhjelpe ...

Les mer