<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=451228838927695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Beskyttelse - featured

Produkter > Småhjelpemidler

Brytere og grep

Hold fast på mestringsfølelsen

Alle skal kunne styre noe

Mennesker med spesielle behov trenger assistanse på et eller annet nivå – sånn er det bare. Gode hjelpere vet imidlertid at målet er å hjelpe minst mulig. Alle mennesker har et grunnleggende behov for å mestre ting på egenhånd (bare spør en toåring), men noen av oss har motoriske eller kognitive begrensninger som kan hemme evnen til selvstyre.

Heldigvis finnes det brytere som gjør det lettere å kontrollere både rullestoler, leker og andre former for elektriske hjelpemidler. Ikke alle kan styre alt, men vi jobber for at alle skal kunne styre noe.

brytere3

Hvordan velge brytere?

Får å finne de rette bryterne for den enkelte, er det  viktig med en god funksjonsvurdering av brukeren. En slik vurdering gjøres ofte sammen med de primære omsorgspersonene, samt lokal ergo-/fysioterapeut. Når vi har svarene på hvilke funksjoner brukeren skal benytte for å styre et hjelpemiddel, må vi tilrettelegge både type bryter og plassering av selve bryteren.

Vi har brytere som blant annet kan kompensere for:

● Nedsatt kraft
● Redusert syn
● Dårlig finmotorikk
● Behov for taktil stimulering
● Manglende forståelse for årsak – virkning

brytere1
The candy corn

En supersensitiv bryter som nesten ikke krever styrke for å aktiviteres. 3,5 mm trykkflate. Bryteres aktiveres ved bevegelse 1 cm over trykkplaten. Gir både visuell og auditiv tilbakemelding.

Popz og Aqua popz

Sensitive brytere som kan trykkjusteres. Aqua Popz er vanntett. Kommer med festeplate.

  • Standard Popz (grå)
  • Vanntett Aqua Popz (turkis).
  • Trykkjusterbare (Standard: 100-140g. Vanntett: 120-160g)
  • Kommer med klistremerker i ulike farger
  • Robuste og lav profil
  • Standard 3,5 mm jack-inngang med 1,2 m ledning
Buddy buttons
Fargerike trykkbrytere med diameter på 65 mm. Gir tydelig
tilbakemelding via «klikkelyd». 3,5 mm jack-inngang.
Splatz
Fikseringsplater til Buddy Buttons hindrer at bryter sklir ut av posisjon. Kommer i ulike farger.
Moozi
Bryteren er enkel å plassere på et bord, gjerne med bruk av borrelås eller antiskli-matte. Bryteren beveges i horisontalplanet med en skyvebevegelse som krever 190g kraft. Et godt alternativ til vanlig joystick ved innlæring og kjøring av elektrisk rullestol. Dersom det er ønskelig, feller vi denne ned i bordet på Wizzybug.
brytere2

brytere4

brytere5

Tittel

Grep

Underarmstøtte kan hjelpe mennesker med nedsatt funksjon i overekstremiteten til å stabilisere armen slik at de kan utføre målrettede oppgaver med hendene.

Stabiliseringsgrep passer for brukere som har behov for å stabilisere den ene hånden for å mestre ønsket bevegelse med den andre hånden.

wizzybug-tilbehor30
Groovz armguide

image-1

Groovz underarmsstøtte

Groovz festes til ulike underlag ved bruk av borrelås. Groovz fester seg godt til overflater hvor sugekopper ikke holder, for eksempel ru plastflater og trebord. Groovz krever mer enn 20 kg kraft for å fjernes. Plasser underarmen i føringen og fest den med
stroppen om nødvendig.

Finnes i rosa, grønn og mørkegrå. Én størrelse.

Grabzi stabiliseringsgrep

Grabzi er et stabiliseringsgrep for brukere som har behov for å stabilisere den ene hånden for å mestre ønsket bevegelse med den andre hånden. Dette gjør det mulig å utføre nyttige funksjonelle oppgaver.


Grabzi kan også bidra til å gi stabilitet for mennesker med lav muskeltonus for å opprettholde en stabil sittestilling og forbedre kontrollen av hodet og overkroppen. Grabzi er festet med borrelås og kan settes på de fleste overflater, inkludert ru plastflater og trebord der sugekopper ikke får tilstrekkelig feste

Grabzi er laget av robust polyuretan, med et håndtak i rustfritt stål, og er dekket i mykt, behagelig skum.


Grabzi er tilgjengelig i mørkegrå, rosa og grønn.