<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=451228838927695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Dette må du vite om senger med høye grinder

Kjennelsen fra Trygderetten er endelig klar: Barn med behov for visuell og fysisk skjerming om natten kan igjen få støtte til tilpassede senger med høye grinder.

I perioden der dette har vært uavklart, har vi fått mange tilbakemeldinger fra foreldre og støttepersoner som har etterspurt disse produktene. Familien du skal få møte i denne artikkelen var blant dem som fikk avslag om støtte, men som fikk tilgang på en seng fra oss i Inpo likevel. For dem ble sengen en trygghet da de skulle på ferie, og sørget for at hverdagen ble fylt med livskvalitet. Det var nemlig et argument som veiet tungt også i Trygderetten: «God søvn [er] en forutsetning for god fungering og for å optimalisere barnets funksjonsevne i det daglige.»

I Inpo er vi glade for kjennelsen fra Trygderetten, slik at man endelig kan få støtte for senger igjen. Det er viktig for at både barn og foresatte kan få en god natts søvn og ikke minst kunne fungere optimalt på dagtid. En gladnyhet kommer sjelden alene: I kjølvannet av kjennelsen har vi nemlig gleden av å introdusere våre nye sengeløsninger fra SafeSpace – mer om det lengre ned i saken.

Fra mareritt til drøm med trygge natterammer

Riktig hjelpemiddel til rett tid kan være avgjørende for at barn med tilpassede behov får den tryggheten de trenger om natten. Dette gir igjen trygghet til de som står barnet nærmest. Slik var det også for en av familiene som har fått levert seng fra oss i Inpo.

Familien var spent på hvordan datteren ville reagere på sengen. De skulle på ferie, og usikkerheten var stor, siden datteren skulle sove på et fremmed sted i et fremmed rom. Sengen hadde stått oppslått i familiens loftstue en god stund før de skulle reise, slik at hun kunne få gjøre seg kjent med den. De satte den også opp i god tid på rommet der hun skulle ligge, for at omgivelsene også der skulle oppleves som kjente og trygge.

Seng fra SafeSpace Da det var tid for å legge seg, kastet jenta seg frydefullt inn i senga, som om hun var hjemme på eget rom. Nattasanger ble sunget, luke lukket og jenta ble stille. Etter å først ha vært noe urolig, kom hun raskt til ro og var åpenbart komfortabel innenfor sengens trygge rammer. Uten gråt og tegn til mistrivsel falt hun i dyp søvn, og våknet ikke før neste morgen. Slik skulle også resten av ferien bli: Dyp og kontinuerlig nattesøvn for både datter og resten av familien.

Moren til jenta skrev til oss etter at ferien var slutt, og var svært takknemlig for å kunne ta sengen i bruk. For som hun selv sier: «Dette var akkurat det vi trengte for å kunne leve et mer aktivt liv sammen med datteren vår igjen. Hun sover hele natten og er fornøyd når morgenen kommer!»

En ny, trygg seng med høye grinder

Fra Trygderettens kjennelse står det videre at «Tilstrekkelig søvn er generelt en forutsetning for god fungering, – kognitivt, mentalt og psykomotorisk. Det må legges til grunn at det å fremme/ivareta barnets funksjon best mulig er betinget av tilstrekkelig søvn, og det må også antas at så vidt alvorlige søvnvansker som beskrives, vil kunne hemme barnets funksjonsevne i det daglige. Videre følger at det må tilstrebes så god søvn som mulig for å optimalisere barnets fungering på alle områder.»

Med det er vi glade for å introdusere våre nye sengeløsninger fra SafeSpace, som bidrar til nettopp å finne roen på nattestid, og med det gi best mulige forutsetninger for en hverdag fylt av overskudd og glede. 

SafeSpace er en robust og solid seng med myke overflater hvor barnet kan slå, sparke og utagere uten fare for å skade seg eller oppleve unødvendig støy. De myke overflatene demper lyden av kontakt, slik at barnet får liten respons av eventuell utagerende adferd. Sengen kan både fungere som et sensorisk rom, seng og et sted for avslapping på dagtid. I kjennelsen legges det vekt på nettopp skjermingen på dagtid for minsket stimuli, noe SafeSpace er godt rigget for.

I tillegg leveres den med vannresisterende og enkelt rengjørbart PVC-trekk, madrass, dør som kan rulles opp, vinduer og netting for lufting i tak og vegger. 

Webinaropptak: Utbryterkongen

Våre siste fagartikler

Hva skal til for å få støtte til spesialtilpasset seng fra NAV?

31. oktober 2023

Vi får ofte spørsmål om hvordan man lykkes med søknaden på seng med høye grinder. Her har vi samlet ...

Les mer

En enkel guide til å søke om hjelpemidler

21. november 2022

Reisen fra avdekket behov til levert hjelpemiddel kan til tider fremstå som ganske så komplisert. ...

Les mer

Dette må du vite om senger med høye grinder

17. november 2022

Kjennelsen fra Trygderetten er endelig klar: Barn med behov for visuell og fysisk skjerming om ...

Les mer

Slik tilpasser vi Spex til asymmetriske kropper i endring

15. november 2022

Det må en grundig undersøkelse til for å velge riktig sitteløsning til en kropp med skoliose. ...

Les mer